23 Σεπτεμβρίου / Αντιμετωπίζοντας το κουτσομπολιό

«Σύμφωνα με τις αρχές της ανάρρωσης, προσπαθούμε να μην κρίνουμε ο ένας τον άλλον, να μη βάζουμε ταμπέλες και να μην ηθικολογούμε».
Βασικό Κείμενο, σελ. 12

Ας είμαστε ειλικρινείς: Στους Ναρκομανείς Ανώνυμους είναι σαν να ζούμε όλοι στο ίδιο σπίτι. Τα μέλη ξέρουν πιο πολλά για την προσωπική μας ζωή απ’ οποιονδήποτε άλλον στο παρελθόν. Ξέρουν με ποιους κάνουμε παρέα, πού δουλεύουμε, σε ποιο Βήμα είμαστε, πόσα παιδιά έχουμε κ.ο.κ. Και όσα δεν ξέρουν, μάλλον τα φαντάζονται.

Μπορεί να νιώθουμε πολύ άσχημα όταν οι άλλοι μας κουτσομπολεύουν. Αλλά αν αποτραβηχτούμε από την αδελφότητα και απομονωθούμε για να αποφύγουμε το κουτσομπολιό, στερούμε από τον εαυτό μας την αγάπη, τη φιλία και την πολύτιμη εμπειρία ανάρρωσης που έχουν να μας προσφέρουν τα άλλα μέλη. Ένας καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του κουτσομπολιού είναι να δεχτούμε τα πράγματα ως έχουν και το πώς είμαστε εμείς και να ζήσουμε τη ζωή μας σύμφωνα με αρχές. Όσο περισσότερο ασφαλείς νιώθουμε με το πώς δουλεύουμε το πρόγραμμα, με τις αποφάσεις που παίρνουμε και με την καθοδήγηση που δεχόμαστε από έναν στοργικό Θεό, τόσο λιγότερο θα μας αφορά η γνώμη των άλλων.

Μόνο Για Σήμερα

Έχω δεσμευτεί να συμμετέχω στην αδελφότητα του ΝΑ. Οι απόψεις των άλλων δε θα επηρεάσουν τη δέσμευσή μου στην ανάρρωση.