Τι είναι το πρόγραμμα Ναρκομανείς Ανώνυμοι;

Το ΝΑ είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός ή κοινωνία ανδρών και γυναικών για τους οποίους τα ναρκωτικά είχαν γίνει κύριο πρόβλημα. Είμαστε ναρκομανείς που συναντιόμαστε τακτικά για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο να παραμείνουμε καθαροί.
Είναι ένα πρόγραμμα πλήρους αποχής από όλα τα ναρκωτικά. Υπάρχει μόνο μία προϋπόθεση για να είναι κανείς μέλος, η επιθυμία να σταματήσει να κάνει χρήση.
Προτείνουμε να είστε ανοιχτόμυαλοι και να δώσετε στον εαυτό σας μία ευκαιρία. Το πρόγραμμά μας είναι ένα σύνολο αρχών, που είναι γραμμένες τόσο απλά ώστε να μπορούμε να μπορούμε να τις ακολουθούμε στην καθημερινή μας ζωή.
Το ποιό σημαντικό είναι ότι έχουν αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις στο ΝΑ. Δεν συνδεόμαστε με κανέναν άλλο οργανισμό, δεν έχουμε έξοδα εγγραφής ή συνδρομές, εγγυήσεις να υπογράψουμε ή υποσχέσεις να δώσουμε σε κανέναν.
Δεν συνδεόμαστε με καμία πολιτική, θρησκευτική ή νομική παράταξη και δεν είμαστε ποτέ υπό επιτήρηση. Οποιοσδήποτε μπορεί να συνδεθεί μαζί μας, άσχετα από ηλικία, φυλή, σεξουαλική ταυτότητα, δόγμα, θρησκεία ή έλλειψη θρησκείας.
Δεν μας απασχολεί το τι ή πόσο έπαιρνες ή ποιες ήταν οι διασυνδέσεις σου, τι έχεις κάνει στο παρελθόν, ποιά είναι η οικονομική σου κατάσταση αλλά μόνο τι θες να κάνεις για το πρόβλημά σου και πως μπορούμε να βοηθήσουμε.

Ο νεοφερμένος είναι το σπουδαιότερο πρόσωπο σε οποιαδήποτε συγκέντρωση επειδή μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό που έχουμε μόνο χαρίζωντάς το.
Έχουμε μάθει από την ομαδική μας εμπειρία ότι αυτοί που συνεχίζουν να έρχονται τακτικά στις συγκεντρώσεις μας μένουν καθαροί.

Πρωταρχικός σκοπός κάθε ομάδας των Ναρκομανών Ανωνύμων είναι να μεταφέρει το μήνυμα του ΝΑ:

“Ένας ναρκομανής, ο οποιοσδήποτε ναρκομανής, μπορεί να σταματήσει να κάνει χρήση,
να χάσει την επιθυμία για χρήση, και να βρει έναν καινούργιο τρόπο ζωής”.
Ελπίζουμε έτσι ότι κανένας ναρκομανής που αναζητά ανάρρωση, να μη χρειαστεί να πεθάνει,
χωρίς να έχει μια ευκαιρία να ζήσει ελεύθερος από τα ναρκωτικά.