12 Απριλίου / Η ευρύτερη εικόνα

«Όλες οι πνευματικές αφυπνίσεις έχουν μερικά κοινά σημεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται το τέλος της μοναξιάς και μια αίσθηση κατεύθυνσης στη ζωή μας».
Βασικό Κείμενο, σελ. 57

Κάποιες πνευματικές εμπειρίες συμβαίνουν όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάτι μεγαλύτερο από εμάς. Τότε είναι που υποψιαζόμαστε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε δυνάμεις που ξεπερνούν την κατανόησή μας. Μας αποκαλύπτεται για λίγο μια ευρύτερη πραγματικότητα και εκείνη τη στιγμή νιώθουμε ταπεινοί.

Το ταξίδι μας μέσα από τα Δώδεκα Βήματα θα μας δώσει μια τέτοιας φύσης πνευματική εμπειρία, που θα είναι όμως ξεκάθαρη και διαρκής. Μπαίνουμε σε μια συνεχή διαδικασία αποδυνάμωσης του εγωκεντρισμού μας και συγχρόνως διευρύνεται η αντίληψή μας για τη ζωή. Η ματιά μας για τον κόσμο φτάνει σε ένα σημείο όπου σταματάμε να νιώθουμε ότι μόνο εμείς είμαστε τόσο σημαντικοί.

Σε αυτό το νέο επίπεδο συνειδητότητας δεν νιώθουμε πια αποκομμένοι από την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Ίσως δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κόσμος είναι όπως είναι, ή γιατί οι άνθρωποι κάποιες φορές συμπεριφέρονται τόσο βάναυσα ο ένας στον άλλον. Αντιλαμβανόμαστε όμως τι σημαίνει πόνος και στην ανάρρωση κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τον απαλύνουμε. Όταν συνδυάζεται η δική μας προσπάθεια με την προσπάθεια των άλλων, γινόμαστε σημαντικό κομμάτι ενός θαυμαστού σχεδίου. Επιτέλους, ανήκουμε σε κάτι μεγαλύτερο από εμάς.

Μόνο Για Σήμερα

Δεν είμαι παρά ένα μικρό κομμάτι της ευρύτερης εικόνας. Ταπεινά αποδέχομαι τη θέση μου.