25 Ιουνίου / Όχι απλά τυχεροί

«Η διαδικασία τού να φτάσουμε να πιστεύουμε μας επαναφέρει στη λογική. Η δύναμη για δράση πηγάζει από αυτή την πίστη».
Βασικό Κείμενο, σελ. 29

Το να φτάσουμε να πιστεύουμε είναι μια καθαρά προσωπική διαδικασία που πηγάζει από την εμπειρία μας. Ο καθένας από εμάς την έχει αυτή την εμπειρία. Όλοι οι ναρκομανείς που αναρρώνουμε στο ΝΑ, έχουμε τρανταχτές αποδείξεις ότι μια ευεργετική Δύναμη λειτουργεί στη ζωή μας. Εδώ που τα λέμε, όσοι από εμάς αναρρώνουμε σήμερα είμαστε τυχεροί. Πάρα πολλοί ναρκομανείς πεθαίνουν από αυτή την αρρώστια, χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να βιώσουν  αυτό που εμείς βρήκαμε στους Ναρκομανείς Ανώνυμους.

Στη διαδικασία του να φτάσουμε να πιστεύουμε χρειάζεται να διευρύνουμε την κατανόησή μας για να αναγνωρίσουμε τα θαύματα που συμβαίνουν. Μοιραζόμαστε το θαύμα ότι είμαστε καθαροί και ο καθένας από εμάς θα αναγνωρίσει και άλλα θαύματα στην πορεία. Πόσες φορές γλυτώσαμε από αυτοκινητιστικό δυστύχημα ή από υπερβολική δόση ή από οποιεσδήποτε άλλες καταστροφές; Κοιτάζοντας πίσω τη ζωή μας μπορούμε να δούμε ότι δεν ήμασταν απλά «τυχεροί»; Άλλωστε, και η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει στην ανάρρωση μάς δείχνει ότι μια Ανώτερη Δύναμη φροντίζει για το καλό μας.

Όταν μπορούμε να δούμε τις αποδείξεις ότι μια στοργική Ανώτερη Δύναμη λειτούργησε υπέρ μας στο παρελθόν, μας είναι πιο εύκολο να πιστέψουμε ότι η Ανώτερη Δύναμη θα συνεχίσει να μας φροντίζει και στο μέλλον. Και η πίστη μάς δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε.

Μόνο Για Σήμερα

Η ανάρρωσή μου δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Η δύναμή μου προέρχεται από τη γνώση ότι η Ανώτερή μου Δύναμη δε με εγκατέλειψε ποτέ και θα συνεχίσει να με οδηγεί.