3 Απριλίου / Μόνο για σένα

«Η έννοια της πνευματικής αφύπνισης εκφράζεται ποικιλότροπα, ανάλογα με τους πολλούς διαφορετικούς τύπους ανθρώπων που συναντάμε στην αδελφότητα».
Βασικό Κείμενο, σελ. 57

Αν και όλοι δουλεύουμε τα ίδια Βήματα, ο κάθε ένας από μας βιώνει την πνευματική αφύπνιση που προκύπτει με το δικό του, μοναδικό τρόπο. Η πνευματική αφύπνιση βιώνεται με πολλούς και διάφορους τρόπους, ανάλογα με τον άνθρωπο.

Για κάποιους από εμάς η πνευματική αφύπνιση που μας υπόσχεται το Δωδέκατο Βήμα θα έχει σαν αποτέλεσμα να ανανεωθεί το ενδιαφέρον μας για κάποια θρησκεία ή φιλοσοφία. Άλλοι θα στρέψουν επιτέλους το βλέμμα τους στους ανθρώπους γύρω τους, βιώνοντας ίσως για πρώτη φορά συμπόνια γι’ αυτούς. Άλλους τα Βήματα τούς βοήθησαν να αναγνωρίσουν τις προσωπικές τους ηθικές αρχές και αξίες. Οι περισσότεροι από εμάς βιώνουμε την πνευματική αφύπνιση ως ένα συνδυασμό όλων αυτών, μοναδικό, όπως μοναδικός είναι και ο καθένας από εμάς.

Αν λοιπόν υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να βιώσει κάποιος πνευματική αφύπνιση, πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι συνέβη και σε μας; Στο Δωδέκατο Βήμα αναφέρονται δύο χαρακτηριστικά: Έχουμε βρει αρχές ικανές να μας καθοδηγούν, αρχές που θα θέλαμε να εφαρμόζουμε σε όλες μας τις υποθέσεις. Δεύτερον, νοιαζόμαστε πλέον αρκετά για άλλους ναρκομανείς, ώστε να μοιραζόμαστε μαζί τους την εμπειρία μας. Ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες της προσωπικής μας αφύπνισης, δίνεται σε όλους μας η καθοδήγηση και η αγάπη που χρειαζόμαστε, για να έχουμε μια ζωή πνευματική και γεμάτη.

Μόνο Για Σήμερα

Άσχετα από το πώς βιώνω την πνευματική αφύπνιση, με βοηθά να έχω στη ζωή μου αγάπη και ενθουσιασμό. Και γι’ αυτό είμαι ευγνώμων.