2 Απριλίου / Έλξη

«Η εικόνα που δίνουμε στους άλλους δεν είναι τίποτε άλλο από το ότι προσφέρουμε έναν αποδεδειγμένα επιτυχημένο τρόπο ζωής χωρίς ναρκωτικά».
Βασικό Κείμενο, σελ. 87

Είναι γεγονός ότι προσελκύουμε νέα μέλη. Όλο και περισσότεροι ναρκομανείς έρχονται στους Ναρκομανείς Ανώνυμους. Υποδεχόμαστε άραγε με τον κατάλληλο τρόπο τους ναρκομανείς που έρχονται σε μας τσακισμένοι από τον εθισμό; Πλησιάζουμε τους νεοφερμένους που κάθονται μόνοι και τρομαγμένοι; Είμαστε πρόθυμοι να τους πάμε σε μια συγκέντρωση; Πάμε να πιάσουμε κουβέντα με τον ναρκομανή που ακόμα υποφέρει; Δίνουμε το τηλέφωνό μας; Είμαστε πρόθυμοι να πάμε για Δωδέκατο Βήμα αν τύχει και μας ζητηθεί αργά το βράδυ; Θα δουλέψουμε το πρόγραμμα με κάποιον που έχει διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις από μας ή προέρχεται από άλλη κουλτούρα; Είμαστε πρόθυμοι να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο σε κάποιον;

Είναι βέβαιο ότι όταν ήρθαμε στο ΝΑ βρήκαμε αγάπη και αποδοχή. Πολλοί από εμάς νιώσαμε ότι επιτέλους βρήκαμε ένα μέρος να ανήκουμε κι αυτό ήταν αρκετό για να μας κρατήσει στο χώρο. Κάνουμε κι εμείς ό,τι μπορούμε για να νιώσουν οι νεοφερμένοι ότι ανήκουν εδώ; Στους Ναρκομανείς Ανώνυμους δεν κάνουμε προώθηση. Ωστόσο, όταν εφαρμόζουμε τις πνευματικές αρχές στη ζωή μας, έλκουμε νέα μέλη στο δρόμο του ΝΑ, όπως ακριβώς είχε γίνει και με μας.

Μόνο Για Σήμερα

Θα πλησιάσω έναν νεοφερμένο. Θα θυμηθώ ότι κάποτε υπήρξα κι εγώ νεοφερμένος. Θα προσπαθήσω να μεταδώσω αυτό που κι εγώ βρήκα μπαίνοντας στο ΝΑ.